Usmeni prijevodi

UČINITE SVAKI SASTANAK USPJEŠNIM!

USMENI PRIJEVODI IZVORNIH GOVORNIKA

PROFESIONALNO U DUHU JEZIKA

NOVO!!!

Nudimo usmeno prevođenje na sastancima i konferencijama u jezičnim kombinacijama hrvatski-njemački / njemački-hrvatski putem online komunikacijskih alata Skype ili Zoom.

 

Trebate usmeni prijevod njemačkog jezika na manjem sastanku, konferenciji, prezentaciji, seminaru ili slično? Izvorni govornik njemačkog jezika će se pobrinuti da se sadržaj, značenje i smisao izrečenog prevedu točno i u duhu jezika.

 

Za sastanke do cca. 20 sudionika vam je potrebno konsekutivno prevođenje. Nije potrebna oprema kao što su mikrofon, slušalice i ostalo.

 

Kako se odvija konsekutivno prevođenje?

 

Kod konsekutivnog prijevoda prevoditelj se nalazi u istoj prostoriji s ostalim sudionicima. Govornik izgovori dio teksta pa stane, kako bi prevoditelj mogao usmeno prevesti taj dio teksta na željeni jezik i tako nastavlja. U nekim slučajevima prevoditelj prevodi skraćenu verziju izrečenog na temelju bilježaka koje je načinio dok je govornik govorio. 

 

Zašto izvorni govornik?

 

Za usmeno prevođenje je pored izvrsnog poznavanja jezika potreban osjećaj za situaciju, za oba jezika, za sugovornike i njihovu kulturu. Svaka nijansa usmenoga prijevoda i odabir prave riječi mogu presuditi o uspjehu ili neuspjehu sastanka, razgovora ili poslovnog susreta. Zbog toga je neophodno da usmeno prevođenje preuzima isključivo izvorni govornik izvornog i ciljnog jezika.

 

Koje osnovne informacije su nam potrebne kada želite naručiti usmeni prijevod?

 

  • - mjesto, datum i trajanje sastanka
  • - broj sudionika/slušatelja
  • - tematika, terminologija 
  • - imate li pripremljen govor, popis pojmova ili pismeni materijali koji će se koristiti

 

Cijena konsekutivnog prevođenja, između ostalog, ovisi o trajanju i terminologiji sastanka, konferencije, poslovnog susreta, seminara ili prezentacije. Usmeni prijevod se obračunava po satu. U slučaju cjelodnevnog sastanka usmeni prijevod se obračunava paušalno po danu. Ne naplaćujemo PDV. 

 

Zatražite ponudu za usmeni prijevod izvornog govornika njemačkog jezika. Odgovaramo odmah na sve upite s najpovoljnijom cijenom!

 

Saznajte više o usmenim prijevodima